Primul partid care va apărea pe listă în buletinul de vot de la alegerile parlamentare din 2019 va fi Partidul Democrat din Moldova (PDM), iar pe poziția a doua – blocul electoral ACUM DA PAS. Pe poziția a treia în buletin va fi Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), iar pe poziția a patra, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Decizia a fost luată la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin tragere la sorț, or, legislația prevede această procedură, pentru cazurile în care doi sau mai mulți concurenți electorali vor depune în aceeași zi solicitările de înregistrare în campanie electorală.

Astăzi a fost prima zi în care viitorii candidați la alegerile parlamentare din februarie au putut să solicite înregistrarea în cursa electorală. În primele două zile, astăzi și mâine, dosarele candidaților vor fi recepționate în două etape. Mai întâi, persoana împuternicită din partea partidului sau a blocului electoral va merge la sediul CEC pentru a depune dosarul, iar ulterior, la Palatul Republicii se va prezenta fiecare candidat în parte. Angajații CEC vor primi solicitările viitorilor candidați între ora 10 și 16.

Ulterior, începând cu data de 28 decembrie, dosarele celor care intenționează să participe la alegeri vor fi recepționate la sediul CEC. Recepționarea dosarelor se va încheia pe 24 ianuarie 2019.

Citiți și:

Numele candidaților PDM pe lista de partid

Numele candidaților PSRM pe lista de partid

Numele candidaților PSRM pe circumscripțiile uninominale

Numele candidaților blocului ACUM DA PAS pe lista de partid

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!