Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

CEC: Câți candidați au depus documentele în prima zi pentru funcția de deputat pe circumscripțiile uninominale

27 decembrie 2018, ora 15:52
Distribuie:

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, 26 decembrie curent, consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale au recepționat cereri din partea a 106 potențiali candidați la funcția de deputat, în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă. Dintre aceștia, 96 de candidați sunt desemnați de partide politice, iar 10 sunt candidați independenți.

Din momentul înregistrării grupurilor de inițiativă, membrii acestora vor începe colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaților respectivi la funcția de deputat. Amintim că pentru a fi înregistrat de consiliul electoral de circumscripție, candidatul să prezinte, suplimentar la setul de documente solicitat, liste de subscripţie care conţin semnăturile a cel puţin 500 și cel mult 1000 de susţinători cu drept de vot, în cazul bărbaților-candidați, iar în cazul femeilor-candidate – cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători cu drept de vot din circumscripția unde candidează.

Menționăm că, potrivit prevederilor legale, desemnarea candidaților la funcția de deputat pentru circumscripția națională și fiecare circumscripție uninominală se încheie cu 30 de zile înainte de data alegerilor.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram