/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Maia Laguta vrea să candideze pe circumscripția națională: „E o discriminare pentru că cei care vor să candideze independent”

missing
27 decembrie 2018, ora 14:24

Activista civică Maia Laguta intenționează să candideze independent la alegerile parlamentare din luna februarie, dar spune că vrea să concureze pe circumscripția națională, nu pe una uninominală. Potențiala candidată spune că legea nu-i permite acest lucru și că va contesta această prevedere în instanța de judecată.

Maia Laguta a mers astăzi la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru a solicita să i se elibereze certificatul de integritate.

„Consider că este o mare discriminare pentru că cei care vor să candideze independent pot fi votați doar de locuitorii unei circumscripții. Pe cei din partide toată țara are dreptul să-i voteze, dar pe independenți, doar cei din circumscripții. Stau la îndoială. Mă gândesc să merg pe calea contestației a acestor articole discriminate din Codul electoral”, a spus Maia Laguta.

Totuși, dacă ar participa pe o circumscripție uninominală, aceasta ar fi Circumscripția nr. 27 (Chișinău, Buiucani).

Amintim că, alți doi candidați independenți și-au anunțat intenția de a participa la alegerile parlamentare. Este vorba despre deputatul Valeriu Ghilețchi, care vrea să candideze pe Circumscripția nr. 51 (SUA și Canada), și activistul civic Oleg Brega, care nu a anunțat deocamdată pe ce circumscripție vrea să candideze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram