Sute de proprietari de locuințe care le dau cu chirie au plătit amenzi pentru că nu aveau încheiat un contract de locațiune cu chiriașii. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), 405 persoane fizice care dau imobile cu chirie au fost supuși controalelor, unii dintre ei au fost amendați. 

Astfel, potrivit SFS-ului, au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 444.9 mii lei, penalități – 58.2 mii lei și amenzi – 40.6 mii lei.

În total, inspectorii fiscali au identificat peste patru mii de persoane fizice, care transmit în chirie bunuri imobile. Aceștia au fost obligați să încheie contracte de locațiune.

„Doar în lunile octombrie-noiembrie curent au fost identificate 1 094 de persoane fizice – proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS au fost înregistrate 2 444 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 35,8 mii lei plăți de bază”, se menționează într-un comunicat de la FISC.

Reprezentanții Serviciului Fiscal spun că au distribuit o serie de pliante informative pentru a îndemna persoanele care dau imobile în locațiune să o facă transparent și în conformitate cu legea

Potrivit SFS, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 9 570 de contracte de locațiune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!