/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ilan Șor se vrea prim-ministru: „Voi muta clădirea Guvernului la Orhei”. Cum va candida la alegerile parlamentare

missing
27 decembrie 2018, ora 13:45

Președintele Partidului ȘOR și primarul de Orhei, Ilan Șor, anunță că va candida la alegerile parlamentare din februarie atât pe listă de partit, cât și pe circumscripția uninominală. 

Acesta spune că va fi capul listei Partidului ȘOR și va concura pe circumscripția uninominală nr. 18 (Orhei, Călărași).

„Sunt sigur că vom câștiga, pentru că suntem unicul partid din țară care-și îndeplinește promisiunile electorale (…). Sunt sigur că voi putea să fiu în fruntea Guvernului Republicii Moldova, pentru a extinde acele proiecte pe care le-am implementat aici, la Orhei, în toată țara. Vă promit că după ce vom câștiga, voi muta clădirea Guvernului aici, la Orhei, iar toate celelalte ministere le vom construi prin regiuni”, a declarat Ilan Șor, în cadrul unei intervenții la postul Orhei TV.

Candidații Partidului ȘOR vor merge astăzi la Palatul Republicii pentru a depune declarația privind consimțământul de a candida la alegerile parlamentare.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, în luna iunie a anului trecut, pentru spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere. Tot atunci, el a fost eliberat din arest la domiciliu și se află sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive.

În ultimul an, ședințele de judecată în dosarul său sunt amânate din diverse motive. Ultima ședință de judecată, planificată la Curtea de Apel Cahul zilele trecute, a fost, de asemenea, amânată. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, instanța a dispus amânarea ședinței pentru că nu a fost primit nici un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare dispuse anterior pe caz.

Următoarea ședință pe dosarul lui Ilan Șor este planificată la finele lunii ianuarie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram