Președintele Partidului ȘOR și primarul de Orhei, Ilan Șor, anunță că va candida la alegerile parlamentare din februarie atât pe listă de partit, cât și pe circumscripția uninominală. 

Acesta spune că va fi capul listei Partidului ȘOR și va concura pe circumscripția uninominală nr. 18 (Orhei, Călărași).

„Sunt sigur că vom câștiga, pentru că suntem unicul partid din țară care-și îndeplinește promisiunile electorale (…). Sunt sigur că voi putea să fiu în fruntea Guvernului Republicii Moldova, pentru a extinde acele proiecte pe care le-am implementat aici, la Orhei, în toată țara. Vă promit că după ce vom câștiga, voi muta clădirea Guvernului aici, la Orhei, iar toate celelalte ministere le vom construi prin regiuni”, a declarat Ilan Șor, în cadrul unei intervenții la postul Orhei TV.

Candidații Partidului ȘOR vor merge astăzi la Palatul Republicii pentru a depune declarația privind consimțământul de a candida la alegerile parlamentare.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, în luna iunie a anului trecut, pentru spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere. Tot atunci, el a fost eliberat din arest la domiciliu și se află sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive.

În ultimul an, ședințele de judecată în dosarul său sunt amânate din diverse motive. Ultima ședință de judecată, planificată la Curtea de Apel Cahul zilele trecute, a fost, de asemenea, amânată. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, instanța a dispus amânarea ședinței pentru că nu a fost primit nici un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare dispuse anterior pe caz.

Următoarea ședință pe dosarul lui Ilan Șor este planificată la finele lunii ianuarie 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!