Doi chişinăuieni au fost condamnaţi la 23 şi, respectiv, 22 de ani de închisoare pentru omor şi păstrarea ilegală a armelor, în dosarul crimei din seara de Crăciun, de pe 7 ianuarie 2018, când un tânăr a fost împușcat mortal, iar altul a fost rănit. Cazul s-a produs în unul dintre blocurile numite Porțile Orașului, din sectorul Botanica al Capitalei.

Pe dosar sunt condamnați vecinii victimelor: „Victimele, împreună cu familiile lor, s-au adunat pentru a sărbători Crăciunul şi ziua de naştere a gazdei. După ce au ieşit la balconul din scara blocului să fumeze, unul dintre tineri a scuipat, nimerind, din întâmplare într-un bărbat, care fuma şi el, împreună cu fiul la alt balcon, aflat cu cinci etaje mai jos. În rezultat s-a iscat o ceartă, care nu a durat mult timp, deoarece bărbaţii ar fi ajuns aparent la o înţelegere, revenind la masa de sărbătoare. Peste aproximativ o oră, victimele, împreună cu un alt oaspete, au ieşit din nou la o ţigară. Pe coridor însă, aceştia erau aşteptaţi de cei doi vecini, care erau înarmaţi, lansând o ploaie de gloanţe. În rezultat, tânărul de 25 de ani a murit pe loc, iar omagiatul, care tocmai împlinise 27 de ani a fost grav rănit, fiind transportat la reanimare”, amintesc reprezentanții Procuraturii Generale, într-un comunicat.

Inculpaţii au negat că ar fi comis crima.

Pe lângă închisoare, cei doi urmează să achite un prejudiciu moral şi material de 205 mii lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!