Imagini rare surprinse în orașul Pitești. Un flamingo a apărut pe lacul dintr-un baraj de la marginea orașului, informează digi24.roCurios este faptul că flamingo este o pasăre care preferă zonele cu temperaturi ridicate şi nu ar putea fi văzută iarna într-o zonă climatică precum România. Totuşi, flamingo a dovedit că poate supravieţui, deşi lacul era, pe alocuri, îngheţat.

Ion Sănduloiu, salvamont din regiunea Argeş a spus: „Mi se pare extraordinar, eu vin de zeci de ani aici și până acum eram încântat de califari, dar flamingo nu mă așteptăm să văd. A făcut parte dintr-un grup și s-a rătăcit. Penajul nu e foarte colorat, apare după un tip de mâncare. S-a rătăcit destul și să sperăm că va supraviețui până în primăvară. Ca să plece are nevoie de un adult ca să îl învețe ruta de migrație. El singur nu prea știe.”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!