/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Forfotă în pensiunile din țară. Costul unei nopți în pensiunile de la noi începe de la 10 euro și poate ajunge până 70 de euro

missing
31 decembrie 2018, ora 18:06

De câteva zile, proprietarii pensiunilor din Trebujeni nu au răgaz. Muncesc de zor pentru a pregăti bucatele de sărbătoare. Liuba Răilean trebăluiește cot la cot cu angajații săi, pentru ca oaspeții ei să petreacă Revelionul așa cum se cuvine.

„Bună ziua, bine ați venit!”

Toate camerele din pensiune au fost rezervate, cu mult timp înainte, pentru noaptea de Revelion și Crăciunul pe stil vechi.

Așteptăm oaspeții trebuie să apară de pe-un minut pe altul. La Revelion, noi avem un grup din România și avem și un grup din Chișinău”, Liuba Răilean, proprietara pensiunii.

Proprietara spune că le-a pregătit turiștilor o masă pe cinste.

Ooo, o masă foarte bogată. O să fie salate de câteva feluri, o să fie răcituri de cocoș. Aici avem friptură, care o să meargă cu mămăliguță, aici avem zeamă. Aici se gătesc sărmăluțele în rolă. Noi ne străduim să pregătim masa doar din produse de casă. Noi cumpărăm din sat lactatele, găinile”, Liuba Răilean, proprietara pensiunii.

Străinii preferă bucatele tradiționale moldovenești, în special friptura de porc și mămăliga, mai spune femeia. Pe lângă festin, oaspeții vor avea parte și de distracții pe cinste. Și Galina Buzilă, proprietara unei alte pensiuni turistice, spune că are foarte multe solicitări pentru sărbătorile de iarnă.

Sigur că avem rezervări, pentru Revelion, pentru Crăciun. Suntem în procesul de pregătirea bucatelor. La Crăciun avem din România”, Galina Buzilă, proprietara pensiunii.

Femeia spune că nu doar turiștii de peste hotare ar trebui să-și petreacă vacanțele în zonele rurale, ci și cei de pe loc.

Să viziteze pensiunile noastre, să savureze gustul și mirosul bucatelor tradiționale, să respire mirosul unei ierni de la țară”, Galina Buzilă, proprietara pensiunii.

Costul unei nopți în pensiunile de la noi începe de la 10 euro și poate ajunge până 70 de euro, cu mic dejun inclus, de două ori mai puțin decât în România sau Ucraina.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram