/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/FOTO/ 17 imagini care au schimbat viziunea asupra lumii

missing
25 iulie 2018, ora 18:07

1. Vulturul și fetița mică

La începutul anilor ’90, poporul Sudanului de Sud se afla în mijlocul unui război civil cu foamete răspândită. Mulți oameni din această țară au pierit din cauza lipsei de hrană și apă. Această fotografie descrie un copil mic care este slab, suferă de foame și se află pe un teren. În spatele copilului este un vultur flămând, care privește copilul drept pradă. Fotografia șocantă a devenit un subiect de conversație. Ca urmare a acestei fotografii populare din 1993, numeroase campanii pentru drepturile omului au folosit această ocazie pentru a trezi conștiința. În plus, oamenii au început să trimită o mulțime de ajutor umanitar pentru a ajuta oamenii din Sudanul de Sud. Această fotografie a fost catalizatorul schimbării atât de mari în regiune.

2. Abu Ghraib

Aceasta a fost probabil cea mai șocantă fotografie a războiului din Irak în anii 2000. Membrii armatei americane au comis acte de tortură și alte încălcări ale drepturilor omului împotriva deținuților din închisoarea Abu Ghraib. Fotografia a stârnit un val de șoc în Statele Unite. Lupta împotriva terorii s-a schimbat datorită acestei fotografii. Cei care au comis acest abuz au fost rapid pedepsiți.

3. Dezastrul din Hindenburg

Aeronavele LZ 129 Hindenburg au fost considerate drept o minune tehnologică, iar apoi a venit acea zi fatală din 1937, când în New Jersey, o aeronavă a fost distrusă de un incendiu oribil. Au existat 35 decese ca urmare a incidentului. În urma acestei fotografii, publicul a considerat că aeronavele sunt nesigure, iar popularitatea acestora a scăzut.

4. Che Guevara

Che Guevara este considerat de mulți ca fiind un simbol al revoltei. El a fost un revoluționar argentinian și adesea văzut ca o figură crucială în Revoluția cubaneză. Această fotografie populară a lui a fost făcută la un serviciu militar în 1960. În Bolivia, în 1967, Guevara a fost capturat și ucis. Astăzi, el continuă să fie o figură importantă în istoria revoluționistă.

5. Sâmbata sângeroasă

Această fotografie, arată un copil chinez plângând în timp ce se află într-o gară care a fost bombardată. Această poză a fost făcută la câteva minute după producerea atacului japonez împotriva civililor chinezi în bătălia de la Shanghai. Fotografia a devenit întruchiparea atrocităților din timpul războiului pe care japonezii le-au comis împotriva chinezilor în anii 1930.

6. Conferința de la Yalta

În 1945, odată cu sfârșitul celui de-al doilea război mondial, liderii celor trei țări majore aliate s-au întâlnit la Conferința de la Yalta pentru a discuta despre consecințele conflictului. În această fotografie celebră la conferință se află premierul britanic Winston Churchill, președintele american Franklin D. Roosevelt și președintele Uniunii Sovietice, Joseph Stalin. A fost una dintre cele mai populare fotografii ale timpului său.

7. Primul aparat Röntgen

Acest lucru ar putea părea doar ca o radiografie normală, dar are o semnificație specială. Era de fapt prima radiografie luată vreodată. A fost realizată de Wilhelm Rontgen, omul de știință care a descoperit tehnologia. Această fotografie simbolizează toate progresele tehnologice majore în domeniul științei medicale care au avut loc în secolul XX – radiografia fiind unul dintre ele.

8. Umbra din Valea Morții

Războiul din Crimeea din secolul al XIX-lea a adus-o pe Rusia împotriva națiunilor aliate cum ar fi Marea Britanie și Franța. Această fotografie, care arată locul unde s-au produs unele lupte brutale cu tunuri. Se mai pot vedea tunurile împrăștiate în zonă. Această fotografie este considerată a fi una dintre marile fotografii de război ale tuturor timpurilor.

9. Călugărul în flăcări

În timp ce guvernul sud-vietnamez a persecutat budiștii în 1963, un monah curajos a protestat împotriva guvernării dându-și foc și arzând până la moarte. Întregul act a fost prins într-o fotografie și a primit o atenție globală. Actul său a provocat un impact major asupra întregii lumi.

10. 911 Saltul sinucigaș

După ce două avioane au lovit turnurile din World Trade Center pe 11 septembrie, unii oameni prinși în vârful clădirilor nu au vrut să se ardă de vii, astfel au sărit de la ferestre văzându-și moartea cu ochii. Acesta este unul dintre momentele cele mai deranjante din istoria SUA. Aproximativ 200 de persoane au făcut asta. Identitatea omului în această fotografie faimoasă nu a fost niciodată confirmată.

11. Refugiatul sirian

În septembrie 2015, corpul unui băiat refugiat sirian de 3 ani a fost adus pe țărmul Turciei. Fotografia băiatului a devenit virală, pe măsură ce oamenii au distribuit-o pe rețelele de socializare. A fost adusă la conștientizare situația refugiaților sirieni care au scăpat de criza umanitară și au plecat în Europa. Mulți refugiați au pierit în timpul călătoriei.

12. Hiroshima și Nagasaki

Atacurile atomice din Hiroshima și Nagasaki au fost unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX. Peste 100.000 de persoane – majoritate civili – au pierit în bombardamente. Deși bombardamentele au încheiat cel de-al doilea război mondial, au devenit, de asemenea, catalizatori pentru tensiunile globale viitoare. Cu arme puternice ca acestea, lumea a devenit un loc diferit.

13. Titanic

Aici este Titanicul înainte de a-și începe călătoria tragică. Titanicul a fost simbolul final al realizării tehnologice la vremea respectivă. Scufundarea Titanicului a fost adesea introdusă ca o metaforă pentru schimbarea condițiilor sociale din lume în jurul secolului al XX-lea.

14. Genocidul din Isaaq

Între 1988 și 1991, guvernul somalez a vizat civilii Isaaq într-unul dintre cele mai mari genocide din toate timpurile. Se estimează că între 50.000 și 100.000 de civili au pierit în această perioadă. Fotografii ca aceasta servesc ca o reamintire a ororilor genocidului și de ce ar trebui să luăm măsuri pentru a salva oamenii.

15. Marea foamete din 1876-1878

Peste 5 milioane de persoane au pierit în timpul Foametei Mari din anii ’80 din India. Această fotografie a arătat lumii că foametea este încă prea reală.

16. Terezka

În 1948, fotograful a prins un moment special din partea lui Terezka, o tânără poloneză și supraviețuitoare a Holocaustului. Ea a fost rugată să deseneze cum vedea ea noțiunea de „acasă” și aceasta este ceea ce ea a desenat pe tablă. În esență, în opinia ei, se pare că „acasă” ei a fost lagărul de concentrare în care a stat o dată. Fotografia servește ca o reamintire vitală a Holocaustului și importanța prevenirii genocidului.

17. Drepturile Omului salutate la Jocurile Olimpice 1968

Orașul Mexico a găzduit Jocurile Olimpice de Vară din 1968. Doi sportivi afro-americani au câștigat aurul și bronzul la evenimentul de 200 de metri. În timpul ceremoniei de medalie, ambii sportivi și-au ridicat pumnii ca pe un protest în numele drepturilor omului. Este considerat unul dintre cele mai puternice evenimente politice din istoria sportului.

Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.

/VIDEO/ Mama Anei-Maria cere pedeapsă aspră pentru cel care i-a ucis fiica: „Nu vreau să facă mai departe cum a făcut acum”
/VIDEO/ Mama Anei-Maria cere pedeapsă aspră pentru cel care i-a ucis fiica: „Nu vreau să facă mai departe cum a făcut acum”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Turbinele eoliene din R. Moldova, majoritatea la mâna a doua. Cât de funcționale sunt
/VIDEO/ Turbinele eoliene din R. Moldova, majoritatea la mâna a doua. Cât de funcționale sunt
/VIDEO/ „Am fost să vizitez Moscova în weekend”. Simpatizanții lui Ilan Șor revin în țară, negând că ar fi participat la congres
/VIDEO/ „Am fost să vizitez Moscova în weekend”. Simpatizanții lui Ilan Șor revin în țară, negând că ar fi participat la congres
/VIDEO/ „În tăcerea voastră, ei ne ucid”. Zeci de oameni s-au adunat în PMAN ca să ceară dreptate pentru Ana-Maria
/VIDEO/ „În tăcerea voastră, ei ne ucid”. Zeci de oameni s-au adunat în PMAN ca să ceară dreptate pentru Ana-Maria

Horoscop de la ChatGPT pentru 24 aprilie 2024: Scorpioni mai diplomați în comunicare și Berbeci orgolioși

missing
24 aprilie 2024, ora 07:53

Redacția TV8.md a apelat la ajutorul inteligenței artificiale pentru a genera un horoscop al zilei de astăzi, 24 aprilie 2024.

Așadar, iată previziunile făcute de ChatGPT, care a subliniat că trebuie să ținem cont de faptul că horoscopul este o formă de divertisment și nu are bază științifică.

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Orgoliul poate fi un obstacol astăzi. Chiar dacă aveți convingeri puternice, încercați să evitați confruntările inutile și să fiți mai deschiși la păreri diferite.

Taur (20 aprilie - 20 mai): Fiți atenți la cui vă deschideți, pentru că nu toată lumea este dispusă să vă înțeleagă. Ascultați și sfaturile celor din jur, chiar dacă aveți aspirații mari.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): Încercați să nu vă bazați exclusiv pe resursele proprii. Este important să vă bucurați și de sprijinul celor din jur și să nu vă neglijați viața socială.

Rac (21 iunie - 22 iulie): Este posibil să interpretați greșit intențiile partenerului de viață. Încercați să comunicați deschis și să fiți mai receptivi la perspectiva celuilalt.

Leu (23 iulie - 22 august): Evitați să vă agitați prea mult și să vă concentrați excesiv pe lucrurile pe care trebuie să le faceți. Lăsați lucrurile să se desfășoare natural și să veniți cu flexibilitate.

Fecioară (23 august - 22 septembrie): Fiți atenți la gestionarea finanțelor și nu luați decizii financiare impulsiv. În relațiile sociale, acceptați că unele propuneri pot fi respinse și fiți deschiși la compromisuri.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): Munca grea este admirabilă, dar fiți atenți să nu vă pierdeți răbdarea și să deveniți irascibili. Încercați să vă mențineți calmul în fața provocărilor.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Fiți mai diplomat în comunicare și evitați să respingeți ideile altora prea repede. Ascultați și luați în considerare perspectiva celorlalți înainte de a lua decizii importante.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): Fiți deschiși la adaptare și evitați să fiți prea pretențioși. Fiți mai receptivi la feedback și luați în serios opiniile celor din jur.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Acceptați ajutorul celor din jur și fiți deschiși la colaborare. În loc să vă încăpățânați să faceți totul singuri, recunoașteți puterea lucrului în echipă.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): Chiar dacă norocul vă surâde pe plan financiar, este important să fiți atenți la semnalele pe care le primiți de la cei din jur. Nu ignorați posibilele avertismente sau informații importante.

Pești (19 februarie - 20 martie): Încercați să nu forțați voința celor din jur pentru a vă conforma propriilor dorințe. Respectați opiniile altora și fiți deschiși la acceptarea unui refuz.

Notă de la ChatGPT: Acesta a fost horoscopul pentru ziua de 24 aprilie 2024, dar amintește-ți că influența astrelor este subiectivă și că propriile tale acțiuni și alegeri au un rol important în viața ta.

Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria  pe ultimul drum
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria pe ultimul drum

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram