Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Un an nou cu restricții. Pungile din plastic, interzise din 1 Ianuarie 2019

01 ianuarie 2019, ora 11:22
Distribuie:

Totodată, peste doi ani, în Moldova va fi interzisă folosirea veselei din plastic. Astfel, nu va mai fi posibilă din data de 1 ianuarie 2021 comercializarea și nici utilizarea veselei din plastic: farfurii, pahare, bețișoare etc. cu excepția celor biodegradabile.

Încălcarea acestor prevederi se propune a fi sancţionată cu amendă de la 3 000 la 4 500 de lei pentru persoanele fizice. Persoanelor juridice li se va aplica amendă de la 6 000 la 12 000 de lei sau amendă în mărimea valorii produsului utilizat, dar nu mai puţin de 12 000 de lei.

Potrivit autorilor proiectului de lege, obiectele din plastic nereciclabil constituie o sursă de gunoi pentru comunităţi, în timpul arderii emit gaze toxice, pot sufoca sau întrerupe digestia animalelor care le consumă, iar degradarea plasticului are loc între 100 şi 400 de ani. Totodată, ei propun drept alternativă vesela de unică folosinţă produsă din hârtie, faină de porumb, cânepă organică, zaharuri, grâu, sfeclă de zahăr, trestie de zahăr, amidon, resturi din mere sau cele care conţin aditivi biodegradabili.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram