În circumscripția 33, unde a depus actele pentru înregistrare liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a depus actele și Andrei Năstas, un candidat independent care are practic același nume cu liderul PPDA. Rugați să comenteze Maia Sandu și Andrei Năstase au spus că aceasta este o modalitate de a manipula alegătorii.

„Este o dovadă în plus, a modului în care această guvernare înțelege procesul democratic și alegeri în general. Deci este o dovadă în plus a intenției lor de a manipula, pentru că asta nu este nimic altceva decât încercarea de a induce în eroare cetățenii ca să greșească, ca să nu înțeleagă pe cine votează, pentru că așa tratează această guvernare cetățenii, îi vede ca pe o masă de oamenii pe care îi poate manipula”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, Andrei Năstase a calificat gestul drept o crimă și a spus că asemenea exemple ar putea să se producă și în alte circumscripții. „Nu au nicio șansă, să mergi și să-i sfidezi în asemenea hal, este nedrept, este un păcat și o crimă să-ți tratezi proprii cetățeni cu atâta sfidare și umilință. Oamenii din suburbii, ca și oamenii din oraș, din întreaga țară știu să facă alegerea între alb și negru, între grâu și neghină, între ACUM și restul. Repet la aceste alegeri este vorba despre ACUM, despre tot ce a venit în jurul acestei echipe, a PLaformei DA, PAS, a soceității civile, a exponeninților altor partide democratice din R. Moldova și restul tot felul de așa ziși independenți”, a declarat Năstase.

Precizăm că în aceeași circumscripție candidează democratul Constantin Țuțu, care a fost înregistrat oficial, socialistul Vladimir Roșca și Ion Duca de la Partidul Nostru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!