/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Deși i-a fost solicitat certificatul de integritate, Gheorghe Petic nu se regăsește în listele candidaților ACUM. Ce spun reprezentanții PPDA

missing
03 ianuarie 2019, ora 20:15

La finele lunii decembrie, reprezentanți ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au mers la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), pentru a solicita certificat de integritate pentru Gheorghe Petic, activistul al PPDA de la Ungheni, care se află acum în detenție preventivă, într-un penitenciar din Rezina. Totuși, la prezentarea listelor candidaților blocului electoral ACUM DA PAS, numele lui Petic nu s-a regăsit nici în lista pentru circumscripția națională, nici în lista pentru circumscripțiile uninominale.

Reprezentanții PPDA spun că numele lui Petic va fi inclus pe lista circumscripție naționale, după ce ANI îi va elibera certificatul de integritate: „Noi am depus la ANI solicitarea pentru certificatul de integritate. Mai departe  e nevoie ca avocatul să depună cererea la judecătorie, ca să i se permită să vină să ridice acest certificat (…). Efectiv, undeva pe 13 ianuarie, domnul Petic are posibilitatea juridică să ridice certificatul, dar pentru aceasta e nevoie de permisiune din partea judecătorului. Să fie el chiar și sub convoi, dar să vină și să-l ridice”, a spus Alexandru Slusari, vicepreședinte al PPDA.

Întrebat ce loc i se va oferi lui Petic, în cazul  în care instanța îi va permite să vină și să ia certificatul de integritate, Slusari a spus: „Noi încă nu am discutat, dar eu cred că o să fie o poziție decentă pentru dumnealui”.

Gheorghe Petic a fost reținut de poliția din Ungheni la mijlocul lunii octombrie 2018. Acesta este acuzat că ar fi violat o femeie. El respinge acuzațiile și spune că dosarul său este unul fabricat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram