La finele lunii decembrie, reprezentanți ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au mers la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), pentru a solicita certificat de integritate pentru Gheorghe Petic, activistul al PPDA de la Ungheni, care se află acum în detenție preventivă, într-un penitenciar din Rezina. Totuși, la prezentarea listelor candidaților blocului electoral ACUM DA PAS, numele lui Petic nu s-a regăsit nici în lista pentru circumscripția națională, nici în lista pentru circumscripțiile uninominale.

Reprezentanții PPDA spun că numele lui Petic va fi inclus pe lista circumscripție naționale, după ce ANI îi va elibera certificatul de integritate: „Noi am depus la ANI solicitarea pentru certificatul de integritate. Mai departe  e nevoie ca avocatul să depună cererea la judecătorie, ca să i se permită să vină să ridice acest certificat (…). Efectiv, undeva pe 13 ianuarie, domnul Petic are posibilitatea juridică să ridice certificatul, dar pentru aceasta e nevoie de permisiune din partea judecătorului. Să fie el chiar și sub convoi, dar să vină și să-l ridice”, a spus Alexandru Slusari, vicepreședinte al PPDA.

Întrebat ce loc i se va oferi lui Petic, în cazul  în care instanța îi va permite să vină și să ia certificatul de integritate, Slusari a spus: „Noi încă nu am discutat, dar eu cred că o să fie o poziție decentă pentru dumnealui”.

Gheorghe Petic a fost reținut de poliția din Ungheni la mijlocul lunii octombrie 2018. Acesta este acuzat că ar fi violat o femeie. El respinge acuzațiile și spune că dosarul său este unul fabricat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!