/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ȘOR nu recunoaște că a admis erori în dosarul depus la CEC: „Cineva nu vrea să permită participarea Partidului ȘOR la alegeri”

missing
03 ianuarie 2019, ora 16:59

Reprezentanții Partidului ȘOR nu recunosc faptul că au admis erori în dosarul pe care l-au depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a fi înregistrați în campania electorală și spun că se vrea scoaterea formațiunii din cursa electorală.

„Nu este pentru prima dată când ne sunt puse piedici la participarea în campaniile electorale. La fel de incorect și ilegal au fost excluși din campania electorală candidatul nostru la funcția de președinte la scrutinul din 2016 și cel la funcția de primar al Chișinăului, la alegerile noi din 2018.

Reieșind din experiența anterioară, chiar dacă tot pachetul de acte a fost pregătit și prezentat în conformitate cu toate prevederile legislației în vigoare, noi l-am supus unor verificări suplimentare ca să nu existe niciun fel de motive inventate pentru a fi respins.

Dar, din păcate, problema nu constă în calitatea actelor prezentate, dar în faptul că cineva nu vrea să permite participarea Partidului „ȘOR” la alegeri”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Totuși, membrii partidului spun că vor îndeplini cerințele CEC-ului și vor solicita repetat înregistrarea în cursa electorală.

La ședința de astăzi a CEC-ului proiectul privind înregistrarea Partidului ȘOR la alegerile parlamentare din luna februarie a fost respins din motiv că  formațiunea nu a respectat procedurile ce țin de aprobarea listelor candidaților de către conducerea partidului.

Pe lista candidaților Partidului ȘOR pe circumscripția națională figurează 51 de nume. Capul listei este președintele partidului Ilan Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram