/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Promovare din bani publici? În ajunul alegerilor parlamentare, Ilan Șor a dat în exploatare microbuzele promise acum câțiva ani

missing
04 ianuarie 2019, ora 19:52

Acum câteva zile, Ilan Șor a lansat cu mult fast cele 37 de microbuze noi care urmează să deservească locuitorii orașul Orhei. În orele de vârf călătorii se vor deplasa gratuit. Totuși, în anunț nu se spune cât au costat maxi-taxiurile, dar și din ce bani au fost cumpărate acestea. În schimb, se spune că microbuzele ar fi un cadou din partea lui Ilan Șor. 

Se pare însă că lucrurile nu stau chiar așa. Jurnaliștii de la „Radio Orhei” au publicat mai multe documente care arată că microbuzele au fost procurate în leasing, din bani publici, iar garant al Întreprinderii Municipale „Orhei Transport” este asociația „Pentru Orhei”, în spatele căreia ar sta Ilan Șor.

În primul document, ce datează din luna octombrie 2018, consiliul municipal Orhei a acordat 10 mii de lei pentru dezvoltarea întreprinderii municipale. Tot în aceeași zi, consiliul a permis întreprinderii să cumpere autobuzele în leasing pe un termen de trei ani, cu achitarea unei dobânzi de aproape 10 procente. În ambele acte, responsabilă de executare este indicată Marina Cravcenco, viceprimar pe probleme economice. Contactată de reporterul TV8, aceasta s-a arătat deranjată de apel și de întrebările jurnalistului.

Spuneți-mi vă rog frumos, de ce dumneavoastră mă sunați pe numărul acesta. Acesta nu este un număr de serviciu. Vă rog foarte mult. Nu ține de competența mea să vă dau astfel de informații și rog foarte mult și insistent să vă adresați și cu siguranță o să primiți un răspuns pe nivelul așteptărilor dumnevoastră”, Marina Cravcenco, viceprimar de Orhei

Și purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, a solicitat să-i expediem întrebările în formă scrisă, iar, deocamdată, nu a oferit vreun răspuns. Ieri, reprezentantul lui Ilan Șor la CEC a spus că atât darea în exploatare a microbuzelor, cât și alte activități publice la care participă Șor nu au legătură cu alegerile parlamentare.

– Autobuzele gratis de la Orhei, sunt ele niște acțiuni care țin de agitație electorală?
– Nu, nu. Nu suntem concurent electoral
”.

Recent, Ilan Șor a anunțat că va participa în alegerile Parlamentare atât pe liste de partid, cât și pe circumscripții uninominale. CEC însă a refuzat înregistrarea partidului din cauza unor erori de procedură. Formațiunea însă are timp să soluționeze problemele depistate și să ceară, din nou să fie înregistrat. Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de pușcărie în unul din dosarele privind fraudele de la Banca de Economii. În prezent, dosarul lui se află la Curtea de Apel Cahul. De fiecare dată, Șor s-a declarat nevinovat.

Nu o singură dată, Șor a menționat că transportul public fără plată este o prioritate a activității sale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram