Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, a fost înregistrat în calitate de candidat la următoarele alegeri parlamentare din partea Partidului Democrat pe circumscripția nr. 15 Călărași. De asemenea, ministrul a anunțat că degrevează din funcția de ministru pentru campania electorală.

Pe aceiași circumscripție va concura și candidatul socialiștilor Ștefan Bolea, ex-ambasadorul Igor Munteanu din partea blocului ACUM DA PAS și președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Viceprimarul orașului Orhei, Reghina Apostolova, cea care a fost exclusă din cursa electorală pentru municipiul Chișinău pentru că și-a finanțat campania din fonduri din afara țării, candidează la următoarele parlamentare din partea Partidului „Șor” pe circumscripția 28 municipiul Chișinău. Din această circumscripție face parte sectorul Râșcani.

Pe circumscripția nr. 28 mai candidează socialistul Vlad Batrîncea, democratul Nicolae Balaur, Alexandru Slusari din partea blocului ACUM DA PAS.

Vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, la fel, a fost înregistrată de CEC în calitate de candidat pe circumscripția nr. 19, comuna Ivancea. Pe o circumscripție cu Tauber candidează juristul Mariana Cușnir din partea blocului ACUM DA PAS, Tudor Golub din partea PDM, socialistul Mihail Paciu și Lucia Viscun din partea PCRM.

Dinu Plângău, președintele organizației de tineret a PPPDA, și-a anunțat candidatura pe circumscripția nr. 3 Edineț din partea blocului ACUM DA PAS. Dinu Plângău ar putea concura pe această circumscripție cu deputatul democrat Oleg Sîrbu și cu socialistul Nicolae Melnic.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!