Ambasadoarea Republici Moldova în Italia, Stela Stîngaci, care a fost rechemată la sfârșitul lunii decembrie din funcție, și-a anunțat intenția de a candida pe circumscripția nr. 50, la Vest, pentru următoarele alegeri parlamentare din februarie. Irina Stîngaci a anunțat că a început colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii ei.

„Doresc sincer să-mi pot continua activitatea mea de ambasador pentru a duce mai departe, împreună, lucrurile cu adevărat importante și necesare pentru comunitatea noastră. Din păcate, până în acest moment, nu am avut semnale în această privință din partea autorităților. De aceea, am decis să cer încrederea oamenilor. Am decis să inițiem colectarea semnăturilor susținătorilor drept candidat independent la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală nr.50, pentru alegerile din 24 februarie 2019”, a scris ambasadoarea pe o rețea de socializare. 

„Nu pot și nici nu vreau să renunț la comunitatea mea cu care am muncit, umăr la umăr, timp de peste 20 de ani. Multe ne-au reușit. Foarte multe, însă, avem încă de făcut. Prea grele sunt problemele noastre, ale celor de aici, de peste hotare, pentru a le lăsa pe seama amatorilor”, a mai scris ambasadoarea.

În ședința Guvernului de miercuri, 26 decembrie, a fost rechemată Stela Stîngaci, din funcția de Ambasador extraordinar și plenipotențiar ar RM în Italia, Malta și pe lângă ordinul suveran Maltez, prin cumul. Rechemarea este în contextul expirării misiunii.

La scurt timp, mai mulți moldoveni din Italia au lansat o petiție prin care i-au cerut Președintelui Dodon să nu semneze decretul de rechemare a Ambasadoarei Stela Stîngaci. Semnatarii, peste o sută de cetățeni, susțineau că Stela Stîngaci reprezintă cu multă demnitate Republica Moldova în Italia, are o înaltă pregătire profesională, o cunoaștere excelentă a limbii italiene, o sensibilitate și calități umane deosebite. Iar decizia Guvernului reprezintă un „cadou” foarte trist pentru diaspora din Italia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!