Reprezentanții blocului ACUM DA PAS au depus la Comisia Electorală Centrală o contestație prin care cer să fie anulată decizia de înregistrare a candidatului din partea Partidului Democrat Veaceslav Burlacu în circumscripția nr. 21, Criuleni. Contestatarii susțin că acest candidat ar fi adunat aproape o mie de semnături în 20 de ore cu doar trei colectori, ceea ce ar fi imposibil.

„Analiza modului de acumulare a semnăturilor, coroborat cu timpul în care au fost adunate aceste semnături, ce nu a depășit 20 de ore, din care 11 ore au fost de noapte, precum și distanța dintre localitățile în care, chipurile, au fost acumulate semnăturile date, demonstrează cert că aceste semnături fie nu au fost adunate de colectorii autorizați, fie nu aparțin persoanelor indicate în aceste liste, existând posibilitatea falsificării lor”, se spune în contestație.

Reprezentanții ACUM cer, de asemenea, să fie recunoscute drept nule și neavenite listele de subscripție prezentate la CECE Criuleni de către candidatul democrat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!