/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Blocul ACUM a depus o contestație la CEC prin care cere anularea înregistrării unui candidat al PDM

06 ianuarie 2019, ora 14:44

Reprezentanții blocului ACUM DA PAS au depus la Comisia Electorală Centrală o contestație prin care cer să fie anulată decizia de înregistrare a candidatului din partea Partidului Democrat Veaceslav Burlacu în circumscripția nr. 21, Criuleni. Contestatarii susțin că acest candidat ar fi adunat aproape o mie de semnături în 20 de ore cu doar trei colectori, ceea ce ar fi imposibil.

„Analiza modului de acumulare a semnăturilor, coroborat cu timpul în care au fost adunate aceste semnături, ce nu a depășit 20 de ore, din care 11 ore au fost de noapte, precum și distanța dintre localitățile în care, chipurile, au fost acumulate semnăturile date, demonstrează cert că aceste semnături fie nu au fost adunate de colectorii autorizați, fie nu aparțin persoanelor indicate în aceste liste, existând posibilitatea falsificării lor”, se spune în contestație.

Reprezentanții ACUM cer, de asemenea, să fie recunoscute drept nule și neavenite listele de subscripție prezentate la CECE Criuleni de către candidatul democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram