/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Liberalii Corina Fusu și Ion Cebanu vor să obțină mandate în Parlament pe două circumscripții din Chișinău

06 ianuarie 2019, ora 21:30

Prim-vicepreședinta Partidului Liberal, Corina Fusu, a început colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii ei pe circumscripția nr. 25 din Chișinău. Liberala candidează din partea PL.

„Am ajuns la etapa colectării semnăturilor pentru a putea candida pe Circumscripția nr. 25 din municipiul Chișinău. M-am născut în Chișinău, am mers la o grădiniță din Chișinău, am absolvit școala nr. 1 din Chișinău, sunt absolventa Universității de Stat din Chișinău, am lucrat la TV Națională din Chișinău, cei trei feciori ai mei sunt născuți la Chișinău. Locuiesc la Chișinău. Toată viața mea e țesută în stativele Chișinăului. Astăzi am adunat grupul de inițiativă pentru a trasa strategia de colectare a semnăturilor”, a scris Corina Fusu pe o rețea de socializare.

În circumscripția 25 mai candidează Victor Mîndru din partea PDM, Alexandru Odințov de la PSRM, Inga Grigoriu din partea blocului ACUM, Chitoroga Dumitru – Partidul Șor, Sergiu Urecheanu – Partidul Nostru.

Și consilierul municipal liberal Ion Cebanu și-a înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea lui. Ion Cebanu candidează din partea Partidului Liberal pe circumscripția nr. 28 din Chișinău.

„Nu am fugit după o circumscripție cu electorat majoritar de dreapta pentru a dispersa acest electorat, ba din contra Circumscripția 28 este plină de socialiști, dar în același timp cred că și locuitorii de aici, cei unioniști și de dreapta, au dreptul la o alternativă. (…) Oamenii de la Râșcani merită să aibă cel puțin o alternativă și în primul rând unioniști, pro-europeni, în sfârșit oamenii de bine care iubesc ca și mine acest oraș”, a menționat Ion Cebanu.

De asemenea, liberalul a adresat reprezentanților blocului ACUM următorul mesaj: „Să lăsăm orgoliile și mândria într-o parte și să ne așezăm la masa negocierilor fără a ne trimite unii pe alții în Transnistria, Găgăuzia sau Rusia, pentru a evita orice pierdere, cât de mică, a voturilor de dreapta, măcar ACUM, în al nouălea ceas, fie și doar pentru circumscripții, dacă cu adevărat suntem sinceri și cu sufletul pentru Chișinău, pentru popor și pentru unire”.

Pe această circumscripție, Ion Cebanu va concura Vlad Batrâncea din partea PSRM, Reghina Apostolova – Partidul Șor, Dmitri Ciubașenco – „Partidul Nostru”, Alexandru Slusari din partea blocului ACUM DA PAS și Nicolae Balaur de la PDM. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram