Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că ministerul finanțelor nu se va descurca cu noua lege privind salarizarea în sectorul bugetar. Despre asta Slusari a precizat într-o postare pe pagina sa de socializare.

Stimați cetățeni, după discuții cu reprezentanți ai mai multor ministere, știu precis că bugetul public național nu are bani pentru îndeplinirea pomenilor electorale ale lui Plahotniuc.

Ministerul finanțelor nu se poate descurca cu nouă lege privind salarizare în sectorul bugetar”, se arată în mesajul scris pe pagina sa de facebook.

Astfel, Slusari a mai adăugat că în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la banci.

„Pentru a rezista până la alegeri în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la bănci, majorând semnificativ datoria internă. Deja la 2 ianuarie au fost împrumutate peste 470 mln. lei sau de 2,5 ori mai mult decât în anul trecut în perioada similară. Totodată, rețineți că în anul 2018 prima plasarea a Valorilor Mobiliare de Stat a avut loc pe 9 ianuarie”, a precizat vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Potrivit mold-street, Ministerul Finanțelor a făcut public pentru consultări proiectul legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, nici un angajat din sectorul public nu va avea salariu mai mic ca în anul 2018.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!