/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ianuarie, cea mai rece lună din an! Când și în ce localitate din Moldova s-a înregistrat recordul de -35 ºC

07 ianuarie 2019, ora 16:28

Luna ianuarie este considerată cea mai rece lună din an. Potrivit meteorologilor, pe parcursul acestei luni, temperatura medie lunară a aerului este de -2,5 ºC în sudul ţării şi -4,5 ºC în nordul ei.

Cea mai rece lună ianuarie pe teritoriul Republicii Moldova a fost în anul 1963, când temperaturile medii au oscilat între -10… -15 grade Celsius. Tot în acel an s-a înregistrat și recordul celei mai joase temperaturi, înregistrate în luna ianuarie pe teritoriul țării noastre: – 35,5 grade. Minima a fost înregistrată în localitatea Brătușeni, raionul Edineț, pe 20 ianuarie.

Cea mai caldă lună ianuarie a fost relativ recent, în anul 2007. Atunci, temperatura medie a aerului a fost de +2,5… +4,2 grade. Cea mai caldă zi de ianuarie a fost ziua de 21 ianuarie 2007. Atunci, la Dubăsari, maximele au ajuns la +16 grade.

Vezi și:

Vreme geroasă și ninsori abundente! Prognoza meteo în Moldova pentru următoarele șase zile

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram