/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Averea lui Plahotniuc, candidat la funcția de deputat: Dividende de peste cinci mln. de euro și acționar la două firme noi

08 ianuarie 2019, ora 08:46

Vladimir Plahotniuc, considerat de mulți, cel mai bogat cetățean al R.Moldova, a avut în ultimii 2 ani, 2017-2018, venituri din dividende, dobânzi și vânzarea unui automobil.

Cei mai mulți bani, 4,55 milioane de euro, 11,5 milioane de lei și 347,5 mii de USD i-au intrat în conturi de la compania “Vanguard International”, cu sediul în Abu Dhabi, la care Plahotniuc ar fi acționar.

Mai jos, în aceeași declarație depusă, Plahotniuc face referire la compania “Vangurad International”, dar, la mijloc, cel mai probabil, este o eroare lingvistică, politicianul referindu-se tot la compania “Vanguard International”, de la care a obținut dividende de milioane.

“Vanguard International” este o companie renumită la nivel mondial care se ocupă cu comercializarea mai multor tipuri de produse, în special a fructelor și legumelor.

Plahotniuc susține că a mai primit 4,19 milioane de lei în calitate de “retur al capitalului social” de la compania pe care o declara și anterior, “Prime Management”, la care este fondator.

În perioada 2017-2018, Plahotniuc susține că a vândut un automobil cu 999,9 mii de lei, dar și-a cumpărat, în schimb, 3 mașini noi, toate de marcă Mercedes: două Mercedes GLS 400 fabricate în 2018 și un Mercedes Benz 600 L, fabricat în 2016. Plahotniuc deține încă un automobil de același model, fabricat în 2009.

Din aceeași declarație aflăm că Vladimir Plahotniuc deține volume de cărți anticariat și universale din perioada 1994-2018, care ar valoara nu mai puțin de 11 milioane de lei. Totodată, acesta este proprietarul unui pian cu o valoare de 131 de mii de euro, dar și a altor patru bunuri mobile, care ar valora împreună aproape 700 de mii de euro. Denumirea acestora a fost blurată.

Plahotniuc își ține doar o parte din economii în bănci, la Victoriabank, Moldova-AgroindBank și Mobiasbancă acolo unde are puțin peste jumătate de milion de euro, peste 700 de mii de USD și aproximativ 170 de mii de lei. Din dobânzi a obținut 1800 de USD și 550 de euro.

Tot în perioada 2017-2018, Vladimir Plahotniuc susține că a primit 46,6 mii de franci elveției și 15 mii de USD de la companiile Douanes Clifford Chance și Transkapital în calitate de “retur servicii juridice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram