Comisia Electorală Centrală a anunţat că a selectat compania Rapid Link SRL ca furnizor a 2.300 de camere video, care urmează să fie instalate în secțiile de votare deschise pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, scrie Mold-Street.

Astfel după ce a câştigat la finele anului trecut, contractul de 20,4 milioane lei pentru livrarea în perioada ianuarie – mai 2019 de seturi de bunuri pentru nou-născuți în toate maternitățile din țară, Rapid Link SRL a fost desemnată pe 3 ianuarie 2019, câştigătoare şi a licitaţiei de achiziţie şi furnizare de camere video în valoare de circa 10 milioane lei, fără TVA (circa 12 milioane lei, cu TVA).

Oferte copy/paste?

Din documente rezultă că o cameră video va costa 4.277 lei (5.133 lei cu TVA) şi va fi de producţie a gigantului chinez Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd.

În cadrul licitaţiei, compania controlată de Victor Baciu a avut un singur concurent, firma Victiana SRL, care a avut o ofertă totală cu circa 132.000 lei mai scumpă.

Ambele firme însă au prezentat documente că sunt distribuitori oficiali ai companiei chineze Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd, iar asemănările nu se termină aici.

Astfel în Formularul ofertei (F3.1) textul practic este identic, iar în oferta Rapid Link SRL la punctul e) scrie chiar că “În cazul acceptării prezentei oferte, Victiana SRL se angajează, să obţină o Garanţie de buni execuţie în conformitate cu FDA7, pentru executarea corespunzătoare a contractului de achiziţie publică”.

Sursa: mold-street.com

În 2017, Rapid Link a câştigat patru contracte în valoare de aproape 5,9 milioane lei, iar în anii 2013-2016 valoarea totală a contractelor nu a depăşit cota de un milion de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!