/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Locuințele, mașinile și conturile bancare, incluse de Sandu și Năstase în declarațiile de avere, depuse la CEC

missing
08 ianuarie 2019, ora 11:22

Copreședinții blocului electoral ACUM DA PAS au inclus în declarațiile de avere, depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC), imobilele, mașinile, conturile bancare și veniturile obținute pe parcursul ultimului an. 

Astfel, potrivit declarației de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și copreședinta blocului electoral ACUM DA PAS, Maia Sandu, deține un apartament cu o suprafață de 74,5 metri pătrați, estimat la peste 400 de mii de lei, pe care și l-a cumpărat în anul 2003. De asemenea, Sandu are un automobil de model Toyota RAV4, fabricat în 2007, în valoarea de aproximativ 170 de mii de lei. Potrivit declarației, mașina a fost cumpărată în anul 2012. De asemenea, Maia Sandu deține un cont bancar în SUA, pe care sunt peste 38 de mii de dolari.

În perioada 2017-2018, aceasta obținut venituri în sumă de 500 de roni pentru susținerea unei conferințe în România și puțin peste 500 de dolari, din dobânda la suma pe care o deține în contul bancar din SUA.

La rândul său, Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și copreședintele blocului electoral ACUM DA PAS, a declarat că are în posesie șapte terenuri în care deține cota parte de 100 % și alte două terenuri, în care deține cota parte de 50%, valoarea a două dintre ele este estimată la peste 400 de mii de lei, la celelalte terenuri, nu este indicată valoarea.

De asemenea, Năstase are un apartament în care deține cota parte de 50%, patru case de locuit, în una dintre care deține doar cota parte, un garaj și alte cinci imobile de categoria 6 (nota redacției: bunuri imobiliare inclusiv nefinalizate). În declarație este indicată valoarea a doar șase bunuri imobiliare, care este de peste jumătate de milion de lei.

Totodată, președintele PPDA declară un automobil de model Nissan Maxima, fabricat în anul 2004, estimat la zece mii de euro, pe care și l-a cumpărat în 2005.

Andrei Năstase mai deține două conturi bancare: un cont de card salarial în Germania și un alt cont de card în Republica Moldova.

Copreședintele blocului ACUM DA PAS a declarat și salariul soției, obținut în Germania, care este de peste 67 de mii de euro, și indemnizațiile copiilor minori, în sumă de puțin peste 14 mii de euro. De asemenea, în ultimul an, Năstase a obținut 35 de mii de euro din vânzarea unui automobil Mercedes S 350.

Menționăm că, dosarul pe care îl depun concurenții electorali la CEC trebuie să conțină inclusiv date despre declarația de avere și certificat de integritate.

Vezi și:

Averea lui Plahotniuc, candidat la funcția de deputat: Dividende de peste cinci mln. de euro și acționar la două firme noi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram