/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Campanie de crowdfunding: Ajută la crearea primului adăpost pentru supraviețuitoarele violenței în familie din Găgăuzia

08 ianuarie 2019, ora 15:33

Astfel, doritorii de a ajuta să schimbe situația din regiune și să rupă lanțul violenței pot dona AICI. Până în prezent s-a adunat suma de 2,4 mii de lei, cei care pot dona mai au la dispoziție 61 de zile.

Potrivit PNUD, în centru femeile vor putea locui împreună cu copiii lor, vor beneficia de asistenţa psihologilor, juriştilor, asistenţilor sociali şi vor fi ajutate să își găsească un loc de muncă sau să lanseze o afacere. Centrul va fi conceput în aşa fel încât fiecare femeie va avea odaie separată, iar mâncarea va fi pregătită la o bucătărie comună. Clădirea va dispune de circa 20 de locuri şi va oferi găzduire temporară cu durata de până la şase luni.

Instituţia va activa şi în regim de zi şi va oferi servicii de consiliere psihologică femeilor şi bărbaţilor din regiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram