Locuiește de 20 de ani în Statele Unite, iar acum vrea să devină deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba omul de afaceri Oleg Banzar, care intenționează să candideze la alegerile din 24 februarie pe circumscripția 51 din SUA și Canada, pentru care au optat alte 13 persoane, printre care deputatul Valeriu Ghiletchi sau Dumitru Alaiba din partea blocului ACUM.

Deci, cum am spus, nu m-am implicat politic în Moldova, am experiență politică doar în SUA. Da, eu vin destul de des. Cel puțin odată sau de două ori pe an. Nu am afaceri în Moldova, afaceri de business, sunt activități pur filantropice și de caritate, dar urmăresc și știu ce e la noi în țară””, Oleg Bînzar, potențial candidat la funcția de deputat.

Oleg Bînzar spune ca guvernarea de la Chisinau defavorizeaza diaspora prin actualul sistem electoral. In opinia sa, diaspora ar trebui sa obtina 30% dintre mandate in legislativ. Oleg Bînzar a precizat că are afaceri in SUA in domeniul constructiilor si IT, iar daca va ajunge in Parlament, va trece cu traiul in Moldova. Potențialul candidat s-a referit și la numărul mic de secții de votare deschise înafara țării. Potrivit lui, o soluție ar fi introducerea votului electronic. Pentru circumscriptia din SUA si Canada au depus actele si candidatii independenti Valeriu Ghilețchi, Petru Neaga, Viorel Savva, Ana Vasilache, Valentin Ganea, Gheorghe Grozav, Valeri Perov, Roman Palancica, socialistul Gaik Vartanean, Alexandrin Patron, democratul Ghenadie Morosan, Dumitru Alaiba din partea blocului „ACUM” și Rodica Rusu de la partidul „Șor”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!