/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ CEC a restituit contestația blocului ACUM prin care au cerut anularea înregistrării unui candidat PDM. Motivul

09 ianuarie 2019, ora 10:59

Mai exact, potrivit CEC, contestația trebuia să fie semnată de cei copreședinți ai blocului Maia Sandu și Andrei Năstase, ori să existe un act de delegare a dlui Andrei Năstase pentru semnarea unilaterală a contestației în cauză. Precizăm că contestația a fost semnată de Andrei Năstase și Dumitru Pavel.

În ceea ce privește semnarea de către Dumitru Pavel, reprezentanții CEC susțin: „Nu poate fi reținută nici semnarea contestației de către dl. Dumitru Pavel în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală, în baza procurii din 28 decembrie, întrucât acesta nu a fost confirmat în calitate de reprezentat cu drept de vot consultativ în CEC pe perioada electorală, demersul în acest sens fiind respins pe motiv că Pavel este desemnat în calitate de candidat pe listă, iar desemnarea lui concomitetă în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ la Comisie contravine prevederilor art. 49 alin (5) din Codul electoral.”

Prin urmare, contestația materialele anexate au fost restituite pe motiv că nu întrunește condițiile de formă, ori contestația nu este semnată de persoane împuternicite de a o semna.

În contestație reprezentanții ACUM afirmau că candidatul PDM ar fi adunat aproape o mie de semnături în 20 de ore cu doar trei colectori, ceea ce ar fi imposibil. „Analiza modului de acumulare a semnăturilor, coroborat cu timpul în care au fost adunate aceste semnături, ce nu a depășit 20 de ore, din care 11 ore au fost de noapte, precum și distanța dintre localitățile în care, chipurile, au fost acumulate semnăturile date, demonstrează cert că aceste semnături fie nu au fost adunate de colectorii autorizați, fie nu aparțin persoanelor indicate în aceste liste, existând posibilitatea falsificării lor”, se spune în contestație. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram