Ilan Șor, președintele Partidului ȘOR, nu mai poate să fie primar de Orhei, începând cu ziua de astăzi, când a fost înregistrat în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare.

Atât el, cât și viceprimara de Orhei Reghina Apostolova, care de asemenea se regăsește pe lista Partidului ȘOR, trebuie să-și suspendeze temporar activitatea, în perioada campaniei electorale.

„Candidații înregistrați, care cad sub incidența Articolului 13, aliniatul trei din Codul Electoral, urmează să-și suspendeze activitatea din momentul înregistrării în cursa electorală”, a spus președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, în cadrul ședinței de astăzi.

Potrivit Articolului 13 din Codul Electoral, aliniatul trei, „Cetăţenii Republicii Moldova care, în virtutea funcţiei pe care o deţin, nu au dreptul să fie membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice, precum şi persoanele cu înaltă funcţie de răspundere al căror mod de numire sau de alegere este reglementat de Constituţia Republicii Moldova şi/sau de legile organice, din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali, îşi suspendă activitatea în funcţia pe care o deţin”. Aliniatul face referire la primari, viceprimari, viceprim-miniștri, miniștri, președinți de raioane ș.a.

Purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii la acest subiect.

Partidul ȘOR a fost înregistrat astăzi în cursa electorală, după ce acum aproximativ o săptămână, membrii CEC au refuzat înregistrarea candidatului dat. Acesta este al cincilea candidat pe circumscripția națională, înregistrat de CEC.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!