/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Partidul ȘOR, înregistrat, într-un final, în campania electorală pe circumscripția națională

missing
09 ianuarie 2019, ora 14:24

Partidul Politic ȘOR (PP ȘOR) a fost înregistrat, într-un final, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie, pe circumscripția națională. Decizia a fost luată astăzi de membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu șase voturi.

Astfel, Partidul ȘOR este al cincilea candidat electoral pe circumscripția național. În buletinul de vot acesta va figura, cel mai probabil, sub numărul cinci, precedat de PSRM, PCRM, ACUM DA PAS și PDM, în ordine crescătoare.

În timp ce membrii Comisiei Electorale s-au întrunit în ședință, în fața instituției simpatizanții Partidului Politic ȘOR au organizat o manifestație, cerând înregistrarea partidului în cursa electorală pentru alegerile parlamentare.

Reprezentanții Partidului ȘOR au solicitat înregistrarea în cursa electorală acum aproximativ o săptămână, însă membrii CEC i-au refuzat cererea, din motiv că au fost constatate anumite neconformități la dosarul depus de formațiune.

Într-o postare pe rețelele de socializare, posibilul contracandidat al lui Ilan Șor pe circumscripția nr. 18, Valeriu Munteanu, a scris că neînregistrarea Partidului ȘOR în alegeri i-ar fi convenit formațiunii: „Acum devine și mai limpede de ce Ilan Șor, care a primit dreptul de a strânge semnături încă în data de 28 decembrie, până astăzi nu și-a înregistrat candidatura în circumscripția 18 (Orhei), iar cu ajutorul CEC, partidul condus de condamnatul la șapte ani și jumătate a primit o „amânare” la înregistrarea în cursa electorală, astfel încât, utilizarea artiștilor străini și a două genți cu bani (proveniți cu siguranță din furtul miliardului) să poată fi încadrate în rigorile legii electorale”, a scris Munteanu.

Am solicitat reacția reprezentanților PP ȘOR la acuzațiile aduse de Valeriu Munteanu. Purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, ne-a spus că nu poate să vorbească și ne-a închis telefonul.

Pe lista candidaților PP ȘOR care vor candida pe circumscripția națională se regăsesc 51 de nume. Capul listei este președintele formațiunii Ilan Șor. (Lista completă o puteți consulta AICI).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram