Partidul Politic ȘOR (PP ȘOR) a fost înregistrat, într-un final, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie, pe circumscripția națională. Decizia a fost luată astăzi de membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu șase voturi.

Astfel, Partidul ȘOR este al cincilea candidat electoral pe circumscripția național. În buletinul de vot acesta va figura, cel mai probabil, sub numărul cinci, precedat de PSRM, PCRM, ACUM DA PAS și PDM, în ordine crescătoare.

În timp ce membrii Comisiei Electorale s-au întrunit în ședință, în fața instituției simpatizanții Partidului Politic ȘOR au organizat o manifestație, cerând înregistrarea partidului în cursa electorală pentru alegerile parlamentare.

Reprezentanții Partidului ȘOR au solicitat înregistrarea în cursa electorală acum aproximativ o săptămână, însă membrii CEC i-au refuzat cererea, din motiv că au fost constatate anumite neconformități la dosarul depus de formațiune.

Într-o postare pe rețelele de socializare, posibilul contracandidat al lui Ilan Șor pe circumscripția nr. 18, Valeriu Munteanu, a scris că neînregistrarea Partidului ȘOR în alegeri i-ar fi convenit formațiunii: „Acum devine și mai limpede de ce Ilan Șor, care a primit dreptul de a strânge semnături încă în data de 28 decembrie, până astăzi nu și-a înregistrat candidatura în circumscripția 18 (Orhei), iar cu ajutorul CEC, partidul condus de condamnatul la șapte ani și jumătate a primit o „amânare” la înregistrarea în cursa electorală, astfel încât, utilizarea artiștilor străini și a două genți cu bani (proveniți cu siguranță din furtul miliardului) să poată fi încadrate în rigorile legii electorale”, a scris Munteanu.

Am solicitat reacția reprezentanților PP ȘOR la acuzațiile aduse de Valeriu Munteanu. Purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, ne-a spus că nu poate să vorbească și ne-a închis telefonul.

Pe lista candidaților PP ȘOR care vor candida pe circumscripția națională se regăsesc 51 de nume. Capul listei este președintele formațiunii Ilan Șor. (Lista completă o puteți consulta AICI).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!