/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia anunță că a respins o ofensivă. ISW: Prima linie a rușilor e spartă. Prigojin: „Rușine”

Salvatorii îi îndeamnă pe cei care se vor porni la drum în următoarele zile să-și ia provizii și să-și încarce bateriile la telefoane

09 ianuarie 2019, ora 13:57

Salvatorii îi îndeamnă pe cei care se vor porni la drumuri lungi în următoarele două zile să-și ia provizii, hrană și băuturi calde, și să-și încarce bateriile la telefon, în contextul în care a fost anunțată alerta de Cod galben de condiții complicate ale vremii. 

„Autoritățile îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, în perioada rece a anului oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea situațiilor excepționale pompierii recomandă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit. În caz de situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112”, se menționează într-un comunicat al IGSU.

Meteorologii au emis astăzi Cod galben de condiții complicate a vremii pentru zilele de joi și vineri. Potrivit avertizării, în perioada menționată pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: ninsori puternice, lapoviță și troiene.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram