/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

24 de mii de moldoveni din diasporă, înregistrați la alegeri. Țările unde s-au înscris cele mai multe și cele mai puține persoane

missing
10 ianuarie 2019, ora 11:42

Peste 24 de mii de moldoveni din diasporă s-au înregistrat în prealabil pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru a participa la alegerile parlamentare din luna februarie. Cei mai activi au fost moldovenii din Italia; aici s-au înregistrat peste cinci mii de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot.

Cei mai mulți alegători sunt înregistrați pe circumscripția nr. 50 (Europa de Vest) – peste 20 de mii de persoane. În circumscripția nr. 51 (SUA și Canada) s-au înregistrat peste 2700 de moldoveni, iar în circumscripția nr. 49 (Europa de Est), aproape o mie de moldoveni.

În Marea Britanie s-au înregistrat peste trei mii de persoane, iar țări precum Germania, Franța, România – câte aproximativ două mii de persoane. În același timp, câte aproximativ o mie de persoane s-au înregistrat în Irlanda, Canada și SUA.

Însă, există țări în care s-a înregistrat doar câte o persoană: Tunisia, Noua Caledonie, Kenya, Hong Kong, Argentina, Muntenegru, Bosnia și Herzegovina, India, Afganistat ș.a.

Circumscripția nr. 49:

Circumscripția nr. 50:

Circumscripția nr. 51:

Ieri, 9 ianuarie, a fost ultima zi când moldovenii din diasporă au putut să se înregistreze în prealabil pentru a participa la alegeri. De menționat că acest lucru nu este obligatoriu, ci este făcută doar pentru a se stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara țării; pentru a se deschide secţii suplimentare de votare în străinătate și a determina numărul estimativ al buletinelor de vot care vor fi distribuite secțiilor de votare respective.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram