Igor Munteanu, fostul ambasador al R. Moldova în SUA, candidatul la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 15 Călărași din partea blocului ACUM a avut venituri în ultimii doi ani din salariu și activitatea didactică. Potrivit declarației de avere prezentată la CEC, din activitatea la IDIS Viitorul a avut un salariu de peste 396 de mii de lei în 2018 și 204 mii în 2017.

Munteanu este proprietarul unei case de 125 de metri pătrați moștenită în 2011 și a unei mașini de model Toyota Venza din 2010 a cărei valoare ar fi de 70 de mii de lei. Tot el a dat în folosință gratuită din 2015 un Ford.

Fostul ambasador deține 55 de mii de euro într-un cont banacar la BCR și alți cinci mii de dolari la FinComBank, depozite care iau adus în ultimii doi ani dobândă de 770 de euro și 113 dolari.

Candidatul ACUM este și acționar în două companii care oferă servicii de consultanță în afaceri. Astfel, el deține 33,3 la sută din acțiunile Sinergetic Grup și 20% din Office 5.

Igor Munteanu a fost înregistrat oficial în cursa electorală pe 9 ianuarie în calitate de candidat pe circumscripția 15 Călărași. Totodată, Munteanu mai este și numărul cinci în lista blocului ACUM pentru circumscripția națională.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!