Bărbaţii câştigă, în medie, mai mult decât fe­meile care ocupă aceleaşi funcţii. Astfel, cele mai mari salarii le încasează moldovenii care muncesc în domeniul Informații și Comunicații și Finanțe și Asigurări. Acestea sunt concluziile GenderPulse, după ce a analizat salariile cetățenilor care dețin un loc de muncă.

Totodată, în anul 2017 pentru joburile menționate mai sus, în medie pentru o lună, angajații de sex masculin au un salariu de circa 14 000, iar femeile câștigă în jur de 8 000 sau 9 000 lei.

De asemenea, domeniul sănătății și industrie oferă persoanelor de sex feminin circa 5 000 lei, pe când salariul bărbaților ajunge până la 6 000 lei.

Potrivit GenderPulse, în anul 2017 în domeniul învățământului, femeile câștigă lunar salariu mai mic cu 0,2% decât bărbații. Astfel, ponderea femeilor salariate în acest sector este este cu 52% mai mare decât a bărbaților.

Totodată, drept exemplu domeniul Activități Științifice, aici bărbații sunt mai bine plătiți decât femeile 6 558 lei fata de 7 767. În domeniul comerțului bărbații încasează lunar 5 188 de lei ,în timp ce femeile 4 681.

În concluzie rămâne a fi faptul că în Republica Moldova pentru aceeaşi muncă, femeile sunt plătite mai puţin decât bărbaţii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!