/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ A nins cu ambuteiaje și pretenții. Din cauza zăpezii, în Capitală s-au format ambuteiaje enorme

missing
10 ianuarie 2019, ora 19:19

Deplasarea pe Alecu Russo, stradă care este aglomerată chiar și când afară e soare, a fost astăzi un adevărat calvar pentru șoferi. Nu a fost mai vesel nici pe strada Florilor, tot din sectorul Râșcani.

Bară la bară și cu ochii în patru au mers și șoferii care au traversat bulevardul Moscovei. Aceștia s-au indignat că drumurile nu au fost deloc curățate, iar din această cauză au avut nevoie de două ori mai mult timp pentru a ajunge la destinație.

Nu, nu sunt curățate drumurile. Ne deplasăm cu greu prin oraș, vedeți și voi, ambuteiaje mari.

Greu, foarte greu. Foarte greu de traversat, e rău. Ar fi bine mai de dimineață, ar fi bine de curățat drumurile. Ia uitați-vă ce se întâmplă. Astăzi de dimineață când am mers, undeva la 30 de minute minim, când înainte 15.

– Autoritățile se descurcă cu zăpada?
– Nu cred, sincer nu cred. Pentru că toată mâzga asta, este un pic complicat, dar dacă mergi cu atenție.

Unii se așteptau să vadă pe străzi măcar vreo autospecială, însă în zadar.

Drumurile practic nicio mașină de salubritate sincer, n-am văzut nimic până la momentul de față.

Nici cei care au ales mijloacele de transport în comun nu au avut prea mult noroc, pentru că fost nevoiți să aștepte zeci de minute în stații. Cel mai greu au circulat microbuzele. Iar cele care se opreau, erau pline până la refuz.

Este foarte rău, microbuzele circulă foarte greu. Cred că va trebui să-mi anulez toate planurile dacă nu va veni microbuzul, dau cu câteva transporturi, iată văd că troleibuzele circulă.

Dacă nu s-au descurcat până acum o să se descurce că nu avem în toată ziua așa omăt frumos așa că sperăm că o să fie bine. Mai tragem aer, mai asta, mai așteptăm, avem răbdare.

Văd că circulă, nu așa des – des, dar văd că circulă, eu știu. Acum ninge, ar trebui să curățe mai des. Transport e mult și lumea să nu cadă.

În sectorul Râșcani am dat de o mașină care curăța trotuarul de zăpadă. Șoferul s-a plâns că sunt puțini angajați și nu reușesc să ajungă peste tot. Iar pentru că a nins ore bune încontinuu, stratul de zăpadă se așternea la loc.

Noi suntem puțini și ne străduim să reușim peste tot, dar oricum vedeți că el se așează, numai îl i-ai și el e înapoi. Suntem 2 mașini pe „Râșcanovca”, puține mașini.

Din lipsă de autospeciale, specialiștii de la RTEC au montat unui troleibuz o lamă de deszăpezire și a fost scos să curețe străzile. (FOLOSEȘTI ȘI FOTOGRAFIA DIN MAPĂ CU TROLEUL CELA)

Iar câteva femei au pus mână pe lopeți și au curățat zăpada din preajma oficiilor în care lucrează.

Care servicii, despre ce vorbiți? Când vor veni? Noi singurele.

Asta ne creează dispoziție bună, plus că mai facem și sport.

Și dacă ieri, primăria Capitalei anunța că serviciile municipale sunt pregătite pentru a interveni, astăzi primarul interimar a scris pe pagina sa de Facebook că tehnica celor de la Exdrupo este insuficientă și învechită.

Deși șoferii au încercat să fie cât mai atenți la drum, pe străzi s-au produs zeci de accidente. Potrivit oamenilor legii, doar între ora 8 și 9 dimineața au avut loc peste 20 de accidente rutiere. Unele au fost surprize de camera de supraveghere, cum ar fi aceasta în care se vede cum un șofer a pierdut controlul volanului și a tamponat o altă mașină de pe banda vecină. Și pe bulevardul Dacia un șofer a derapat și a ajuns pe banda de separare. Tot la Botanica, un microbuz s-a pomenit cu o roată sub asfalt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram