/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sub incidența sancțiunilor rusești. Mai multe produsele din Moldova ar putea fi interzise pentru import în Rusia

missing
10 ianuarie 2019, ora 10:28

În anexa deciziei este prezentată o listă de produse, printre care sunt și unele fabricate în regiunea transnistreană și exportate în Rusia, inclusiv bunuri industriale, echipamente electrice, alcool, legume și fructe etc. În particular, au fost interzise produsele unor astfel mărci cum ar fi Elektromash, KVINT, Moldavkabel și a mai multor întreprinderi agricole.

Potrivit regnum.ru, au fost deja înregistrate refuzuri din partea autorităților vamale Bryansk de a importa în Rusia cantități mari de mărfuri produse în Republica Moldova și regiunea transnistreană. Aceeași publicație afirmă că prin decizia din 2 decembrie, premierul rus Dmitrii Medvedev a dat o lovitura mortală exportului din Moldova și regiunea separatistă în Rusia.

Regnum mai scrie că majoritatea întreprinderilor-exportatori moldoveni afectați de decizia lui D. Medvedev sunt tocmai acelea în privința cărora Rusia a anulat, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, taxele la importul din Moldova de fructe și legume proaspete și conservate, precum și produse vinicole. Măsură de susținere a întreprinderilor moldovenești care a fost un act de susținere politică a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la viitoarele alegeri parlamentare, care a devenit posibil după o întâlnire dintre Dodon și președintele rus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram