Unioniștii participă la alegeri cu doar patru candidați pe circumscripții, dar intenționează să sprijine concurenții din alte partide care militează pentru unirea cu România. Aceștia spun că pregătesc și o listă națională pentru scrutinul din februarie.

Scopul nostru este unul foarte clar: chiar ne propunem să câștigăm acele circumscripții, prin urmare, ne-am implicat doar în acele circumscripții în care avem șanse”, Ion Leașcenco, candidat independent.

Astfel, reprezentanții blocului, în care intră mai multe organizații unioniste, au anunțat că înaintează candidați doar pe 4 circumscripții, care vor figura ca independenți. Este vorba de Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, pe circumscripția nr. 15 Călărași. Fostul președinte al Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, mizează pe voturi la Ialoveni, pe circumscripția nr.22. Interpretei de muzică populară, Zinaida Bolboceanu, îi revine circumscripția nr. 35 Căușeni. Lista este încheiată de Mihail Goian, președinte de filială a Blocului unionist, înaintat pe circumscripția nr.16 Ungheni.

Candidații se află în proces de colectare de semnături. Singura care a finalizat această etapă este Zinaida Bolboceanu. Totodată, unioniștii susțin că pe alte circumscripții vor susține candidați din partea altor partide, selectați conform unui singur criteriu.

Neavând candidați în toate circumscripțiile, am decis să susținem acei candidați care avut un aport clar pentru promovarea românismului în Anul Centenarului”, Ion Leașcenco, candidat independent.

Practic toți candidații care vor fi sprijiniți de unioniști fac parte din blocul ACUM, iar unul este de la PL. Unioniștii însă nu au pomenit de liderul PL, Dorin Chirtoacă. Aceștia vor candida, de asemenea, pe o listă națională, sub egida partidului „Democrația Acasă”, condus de Vasile Costiuc. Lista este deocamdată în pregătire. După alegeri, partidul urmează să-și schimbe denumirea și conducerea.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!