Şefa executivului britanic, Theresa May, a avertizat cu privire la „o încălcare catastrofală şi de neiertat a democraţiei” dacă parlamentarii ţării sale resping acordul privind Brexit-ul şi dacă Marea Britanie rămâne în Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută cu doar două zile înainte de votul în Camera Comunelor.

Premierul britanic a făcut apel la parlamentari „să facă ceea ce este bine pentru ţară” şi să-i sprijine controversatul plan de „divorţ”. May a apreciat că Marea Britanie riscă să părăsească UE fără un acord sau, dacă parlamentarii nu sunt dispuşi să-şi asume nesiguranţa pe care o presupune un Brexit fără acord, atunci Marea Britanie s-ar putea să nu mai părăsească deloc UE, scrie Agerpres.

În ceea ce a descris drept „cea mai mare şi cea mai importantă decizie pe care orice parlamentar al generaţiei noastre va fi nevoit s-o ia”, premierul May a insistat că a sosit momentul ca oamenii politici „să se achite” de sarcinile lor în faţa poporului.

Press Association relatează că premierul britanic s-a confruntat cu apeluri din partea predecesorului ei, John Major, de a revoca articolul 50 al Tratatului UE, care reglementează părăsirea blocului comunitar de către un stat membru, în scopul de a opri Brexit-ul, deoarece, a avertizat el, o ieşire fără acord ar fi „condamnabilă din punct de vedere moral”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!