O colectoare de semnături pentru candidatul ACUM, Igor Grosu, ar fi fost atacată. Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook chiar de Grosu, care spune că femeia în vîrstă de 65 de ani a fost bruscată, lovită, înjurată, iar listele cu semnături ar fi fost distruse. Totul s-ar fi întâmplat aseară, iar candidatul blocului ACUM consideră că atacul ar fi avut loc la comanda lui Pavel Filip, care candidează din partea PDM pe aceeași circumscripție. Democrații au respins acuzațiile, iar poliția anunță că s-a autosesizat.

Deci, persoana ieșea dintr-o curte de la casa unei cunostinte în care a fost pentru a semna. Și la momentul când a ieșit din curte a fost atacat de un individ. Un bărbat care a bruscat-o, i-a luat lista, a rupto. Am încercat să o convingem și ieri și azi să vorbească public, deocamdată fiind într-o perioadă de Șoc post evenimentele acestea neplăcute”, Igor Grosu, potențial candidat din partea blocului ACUM pe circumscripția nr. 20.

Deși Grosu crede că presupusul atac ar fi fost realizat la comanda lui Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a respins acuzațiile.

Campania electorală încă nu a început, dar noi vedem foarte clar că de mult timp unii folosesc anumite metode. Cu regret, eu cred că în următoarea perioadă trebuie să ne așteptăm la mai multe declarații de acest gen și în primul rând vor fi atacați, în cazul dat mă refer la Partidul Democrat”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Potrivit lui Igor Grosu, deocamdată femeia nu a scris plângere la poliție. În același timp, Inspectoratul General al Poliției a declarat pentru TV8 că s-a autosesizat, după ce Igor Grosu a publicat pe Facebook mesajul precum că un colector de semnături, care îl ajută, a fost urmărit, seara, pe întuneric, atacat, lista de semnături a fost luată cu forța și distrusă, iar victima fiind o femeie de peste 65 de ani.

Totodată, IGP menționează că la poliție nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare în acest sens, iar în context oamenii legii solicită prezentarea de probe și să se facă audieri, în conformitate cu procedurile legale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!