Primarul oraşului Gdansk din Polonia, Pawel Adamowicz a fost înjunghiat pe scenă, în timpul unui eveniment caritabil. Sute de oameni au fost prezenți la concert al cărui scop era strângerea de fonduri pentru a finanța achiziționarea de echipamente medicale.

Potrivit digi24, primarul se afla împreună cu alţi oameni, pe scenă, atunci când un bărbat a urcat şi el, s-a dus ţintă către edil şi l-a înjunghiat de mai multe ori. Oamenii din sală nu au văzut foarte bine ce s-a întâmplat. Ulterior, primarului i s-a acordat primul ajutor, atacatorul a agitat prin aer cuţitul şi chiar a luat microfonul spunând că a fost aruncat în închisoare de partidul care l-a susţinut la alegeri pe primarul din Gdansk și că a fost „torturat”.

Atacatorul, un tânăr de 27 de ani a fost imobilizat de oamenii legii şi arestat. Primarul a fost reanimat la locului incidentului după care a fost transportat cu ambulanţa la spital și a fost operat. Starea lui este gravă, iar centrul regional din Gdansk a făcut apel la donații de sânge.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, este de 20 de ani primar în Gdansk, orașul-simbol al rezistenței anticomuniste poloneze.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!