Decizia Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Uninominale (CECEU) Rezina prin care i-a fost refuzată înregistrarea candidatului Partidului Șor, Leonid Nauc, la alegerile parlamentare a fost anulată. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală. Potrivit hotărârii, dosarul a fost remis spre reexaminare Consiliului Electoral.

Potrivit contestației depuse la CEC, Consiliul Electoral de Circumscripție a refuzat înregistrarea candidatului Partidului Șor prin faptul că la colectarea semnăturilor în favoarea sa au fost comise mai multe abateri, care pun la îndoială corectitudinea procesului. Mai exact, membrii consiliului susțin că o singură persoană a semnat aproape 2/3 din totalul listelor de subscripție. Aceeași persoană, a semnat în aceeași zi 14 liste cu semnături colectate în diferite localități, ceea ce, în opinia membrilor organului electoral ar fi fost imposibil de realizat.

Partidul Șor a contestat decizia CEC afirmând că Consiliul Electoral de la Rezina a „a încălcat flagrant Codul electoral”, solicitând anularea hotărârii și înregistrarea candidatului. În argumentarea sa, reprezentanții partidului au spus că cadrul legal nu prevede că o persoană nu poate colecta un anumit număr de semnături, iar membrii Consiliului au constat în mod ilegal imposibilitatea ca un singur membru al grupului de inițiativă să colecteze 370 de semnături într-o singură zi. Totodată, Nauc contestă faptul că 33 de liste de pot fi declarate nule din cauza că s-au făcut modificări la acestea.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!