Partidul comuniștilor a depus o contestație la CEC împotriva PSRM pentru că cel din urmă ar fi făcut agitație electorală cu mult înaintea începerii campaniei electorale. Comuniștii cer ca CEC să intenteze o acțiune în judecată în vederea anulării înregistrării PSRM în cursa electorală.

Potrivit contestației, PCRM afirmă că începând cu data de 27 decembrie 2018 a distribuit pe larg materiale de agitație electorală din partea concurentului electoral Partidul Socialiștilor în mai multe circumscripții din țară în susținerea candidaților PSRM înaintați pe circumscripțiile date. Astfel, comuniștii susțin că astfel PSRM încalcă Codul Electoral, precizând că campania electorală se începe de la 25 ianuarie 2019, iar în circumstanțele date.

Astfel, PCRM solicită examinarea constestației cu constatarea încălcării prevederilor legislației electorale. Înaintarea unei acțiuni în instanța de judecată în vederea anulării înregistrării concurentului electoral Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!