A răsunat muzică în fața sediului Comisiei Electorale Centrale. Tinerii de la Occupy Guguță au protestat, pe ritmuri, și au cerut demisia celor de la CEC din cauza că instituția nu ar fi reacționat la încălcările admise de unele partide, înscrise în cursa electorală. La protest a asistat și Iurie Ciocan, care s-a arătat impresionat de manifestația ritmată. Totuși, membrul Comisiei a menționat că nu are de gând să plece din funcție.

Noi cerem demisia Comisiei Electorale Centrale. Tot ceea ce face comisia acum, atunci când închide ochii la ilegalități evidente la finanțarea ascunsă și ilegală a partidelor politice, la utilizarea fundațiilor de caritate în scopuri politice. La ignorarea cadourilor electorale, concerturilor electorale.

Tinerii sunt nemulțumiți și de ultimele declarații ale membrului CEC, Iurie Ciocan, care s-a arătat deranjat de rapoartele asociației „PROMO – LEX”, care vizează încălcările unor partide în ultima perioadă.

CEC trebuie să fie arbitru care supraveghează jocul electoral, nu trebuie să fie jucător al procesului electoral. Considerăm problematice cel puțin declarațiile dumnealui privind faptul că societatea civilă nu are dreptul să raporteze anumite probleme.

Manifestația a fost urmărită îndeaproape de reprezentantul CEC-ului, Iurie Ciocan, care a ținut să le dea replică la fiecare acuzație adusă de protestatari. Și dacă despre concerte spune că partidele au tot dreptul să le facă, ca un instrument de promovare, atunci cazurile de oferire a cadourilor electorale trebuie să fie examinate.

Cadourile urmează să fie examinate critic atât de, în primul rând organele de forță, pentru că e vorba de încălcarea, eventuala încălcare a articolului din codul penal, dacă s-ar dovedi aceste lucruri”, Iurie Ciocan, membru CEC

Cât despre solicitarea de a-și da demisia, Ciocan spune că nu are de gând să-și părăsească funcția.

– O să vă dați demisia?
– La solicitarea protestatarilor.
– Eu respect opinia dânsora și cu mare plăcere o să mai asist la asemenea proteste vesele, dar nu văd de ce ar trebui să-mi dau demisia
”, Iurie Ciocan , membru CEC

La protest a participat si candidatul propus de blocul ACUM pe circumscripția SUA și Canada, Dumitru Alaiba.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!