Sute de zboruri au fost anulate marţi, 15 ianuarie din cauza grevei personalului de securitate de la opt aeroporturi din Germania. Astfel, cel puţin 220.000 de pasageri vor fi afectaţi de această acţiune, potrivit Mediafax.

Personalul de securitate de la aeroporturile Frankfurt – cel mai mare din Germania – Hamburg, Munchen, Hanover, Bremen, Leipzig/Halle, Dresden şi Erfurt va intra în grevă timp de câteva ore în cursul zilei de marţi. Motivul fiind angajaţii care sunt nemulţumiţi și cer creştere de salarii.

Luni, Fraport, operatorul aerian al aeroportului Frankfurt a anunţat că firmele aeriene au anulat deja peste 800 de zboruri programate marţi, 15 ianuarie. De asemenea, circa unul din trei zboruri a fost anulat.

Un reprezentat al operatorului aerian Fraport a anunţat că un grup de angajaţi va avea grijă de pasagerii care nu se pot îmbarca în avioane din cauza grevei, oferindu-le pături, alimente şi paturi pliabile.

Sindicatul ver.di a transmis că greva a fost „provocată” de angajatori care au cerut o creştere de doar 2% a salariilor în următorii doi ani. Totodată, sindicatul cere ca salariul primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la valoare de 20 de euro pentru o oră. Asociaţia angajatorilor BDLS afirmă că aceasta ar reprezenta în unele cazuri o creştere de până la 30%.

Următoarea rundă de discuţii între sindicat şi angajatori se va desfăşura pe 23 ianuarie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!