Postul autohton de televiziune TVC 21 a fost avertizat public de Consiliul Audiovizualului (CA), în urma unei plângeri a Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Potrivit CA, Vadim Moțarschi,  reprezentantul PDM cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală (CEC), s-a plâns la CA de faptul că moderatorii emisiunilor „Ora Expertizei” de la Jurnal TV și „Important” de la TVC 21, nu au intervenit suficient în edițiile la care au fost invitați copreședinții blocului ACUM DA PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase, pentru a-i împiedica să facă agitație electorală.

„Rezultatele monitorizării au constatat că în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” din 02 ianuarie 2019, difuzată de postul de televiziune „Jurnal TV”, și a emisiunii „Главное” din 03 ianuarie 2019, difuzată de postul de televiziune „TVC 21”, nu a fost făcută agitație electorală pentru Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” sau membrii acestuia. Au fost semnalate momente în care moderatorii emisiunii interveneau, atenționând invitații privind restricțiile în care se desfășoară emisiunea”, se menționează într-un comunicat al CA.

În același timp, rezultatele monitorizării efectuate de CA au mai atestat că postul de televiziune „TVC 21”, în cadrul emisiunii „Important” din 04.01.2019, a comis derogări de la prevederile art. 13 alin. (6) lit. a) din Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova: „Invitatul emisiunii a făcut afirmații dure și și-a expus propria opinie vizavi de alți concurenți electorali, iar moderatorul emisiunii Liviu Moraru nu a intervenit suficient pentru a echilibra situația”, precizează reprezentanții CA.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!