După ce acum o săptămână, Comisia Electorală Centrală a scos de pe pagina sa, la doar câteva ore după plasare declaraţiile de avere ale candidaţilor Partidului Democrat, Partidului Socialiştilor, Blocului ACUM şi Partidului Comuniştilor, acestea au revenit pe site-ul comisiei electorale centrale, însă cu unele date lipsă la unii candidați. De exemplu la democrații Plahotniuc și Candu au fost blurate informaţiile despre bunuri de preţ şi numerarul (mai mare de 15 salarii pe economie) deţinut de candidaţii de pe listele partidelor politice. Rugat să comenteze Iurie Ciocan membrul CEC a spus că va verifica și a menționat regulile de publicare a declarațiilor de avere și interese.

„Sunt elemente care nu pot fi publicate în regim deschis, dar care se păstrează la noi, se păstrează la ANI, e vorba de date cu caracter personal, se publică venitul și proprietatea ceea ce a și fost făcut”, a declarat Iurie Ciocan.

Întrebat dacă „colecțiile de cărți ale domnului Plahotniuc sunt o proprietate?
– Sigur că da
– Și de ce au fost șterse?
– S-a indicat suma acestei proprietăți?
– Nu, s-a blurat toată secțiunea
– Eu am să verific”
, a declarat Ciocan.

Din declarația de avere a lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat a fost blurată informaţia despre volumele de cărţi de anticariat, volumele de cărţi universale şi pianul de 131.000 de euro, iar din cea a lui Candu a dispărut numerarul de câteva milioane lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!