Potențialul candidat pe circumscripția nr. 17 Nisporeni din partea blocului ACUM, Ion Terguță, a relatat că la scurt timp după ce a prezentat la Consiliul Electoral de Circumscripție listele de subscripție acestea au fost fotografiate și expediate primarilor din localitățile raionului. Iurie Ciocan, membrul CEC, a declarat că este o situație „mai mult decât stranie” și a solicitat o explicație de la Consiliul Electoral.

Un caz de o gravitate extremă s-a produs luni, în circumscripția electorală nr.17, la scurt timp după depunerea de către mine a dosarului de înregistrare în calitate de candidat la alegerile parlamentare. La numai câteva ore de la depunerea listelor cu semnăturile susținătorilor, acestea au fost fotografiate și expediate primarilor din localitățile raionului. Mai multe persoane din satul Iurceni au reclamat că au fost contactate telefonic de către primarul localității și terorizate psihologic, pentru faptul că și-au depus semnăturile în susținerea candidatului opoziției antioligarhice”, a scris Terguță pe pagina sa de facebook.

În context Terguță a cerut Comisiei Electorale Centrale investigarea imediată a circumstanțelor difuzării conținutului dosarului candidatului Ion Terguță, fapt ce contravine grav legilor electorale; destituirea președintei Consiliului Electoral de Circumscripție, Ana Buhnea și Procuraturii Generale să se autosesizeze pe faptul obstrucționării procesului electoral și încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor de a alege.

Membrul CEC Iurie Ciocan a spus că a solicitat o explicație pe marginea acestui caz. „Este o situație mai mult decât stranie, am solicitat explicație din partea Consiliului Electoral de Circumscripție. În scurt timp sper să această explicație, cert este că avem la mijloc un fapt care nu ar trebuie să fie. Rămâne să ne lămurim cu situația dată”, a declarat Ciocan pentru TV8.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!