Pe când în Republica Moldova sunt cel mult +2 grade în termometre, Australia se confruntă cu temperaturi record de până la +50 Grade Celsius. Potrivit Biroului de Meteorologie al Australiei, timp de patru zile cetățenii acestei țari se sufocă de căldură, transmite CNN.

Portul Australiei de Sud, Port Augusta, a înregistrat o maximă de 48,5 grade Celsius, cea mai mare înregistrare din anul 1962. De asemenea, Orașul Tarcoola din sudul Australiei a atins până la +49 de Grade în termometre.

Totodată, în alte regiuni arșița a atins maxime de 40 grade C. Aceste se așteaptă să dureze până la data de 18 ianuarie. În același timp, un alt oraș din nord-vestul Australiei, Marble Bar, se confruntă de 22 de zile cu temperaturi de 50 de Grade Celsius.

Deoarece mercurul continuă să crească, cei mai afectați par a fi tinerii și vârstnicii care suferă de astm sau boli respiratorii. Aceștia sunt îndemnați să evite plimbările în aer liber pe timp de zi și să petreacă cât mai mult timp în încăperi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!