/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Blocul „ACUM” se plânge de piedici și cere demisia președintei CECE Nisporeni

missing
16 ianuarie 2019, ora 18:51

Dacă există onoare, această doamnă ar trebui să-și dea demisia. Întâi, pentru faptul că ea este direct responsabilă pentru securitatea acestei liste. Și doi, pentru că dânsa este direct responsabilă pentru rezultatele alegerilor în raionul Nisporeni”, Ion Terguță, candidat din partea blocului „ACUM”.

Terguță a mai spus că, în legătură cu acest caz, a depus o plângere la Procuratură și o sesizare la Agenţia pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal. Contactată de TV8, președinta consiliului electoral al circumscripției Nisporeni a declarat că așteaptă să se expună CEC-ul.

Asta va decide Comisia Electorală Centrală. Eu sunt deschisă pentru orice, nu mă țin cu mâinile de această funcție că…sunt vai de mine, flexibilă. Dar, comentez atât: nu port nici o vină”, Ana Buhnea, președinta CECE nr. 17 Nisporeni.

Ieri, aceasta a declarat pentru TV8 că lista ar fi fost fotografiată de o altă persoană care, la rândul ei, ar fi transmis-o primarului din Iurceni. Ulterior, acesta a publicat-o într-un chat online al site-ului. Primarul nu a vrut să ne spună de la cine a primit-o. Totodată, candidatul propus de ACUM susține că jumătate din semnăturile pe care le-a prezentat la consiliu, în jur de 400, ar fi fost anulate fără motiv. În cadrul conferinței, reprezentanții blocului „ACUM” au mai acuzat CEC-ul că nu sunt lăsați să acceseze banii din fondul electoral, deși legea prevede că, odată înregistrată, o formațiune poate face încasări și cheltuieli din fond. Reprezentanții CEC au declarat că vor examina solicitarea depusă de blocul „ACUM”, dar resping acuzațiile că ar crea impedimente pentru formațiune.

Noi creăm condiții egale pentru toți concurenții electorali. Nu creăm obstacole sau nu favorizăm concurenții electorali”, Rodica Sârbu, șefa serviciului de presă CEC.

Reprezentanții blocului „ACUM” au declarat că vor sesiza instituțiile internaționale în legătură cu încălcările invocate de ei.

Redactor: Felicia Crețu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram