/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Departamentul de Stat al SUA îndeamnă autoritățile moldovene să asigure un proces electoral liber și corect

17 ianuarie 2019, ora 08:33

„Autoritățile locale și naționale ar trebui să se asigure că candidații sunt capabili să se înregistreze pentru a
participa la alegeri și pentru a-și desfășura campaniile fără teama de hărțuire sau de agresiuni fizice. Mass-media ar trebui să ofere un acces egal tuturor candidaților și să le abordeze într-o manieră echitabilă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu legile mass-media din Moldova. În cele din urmă, credem că scopul tuturor partidelor și al candidaților este același, asigurând un viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi. Statele Unite vor continua să ajute poporul moldovean să atingă acest obiectiv”, se mai spune în mesajul Departamentului de Stat American.

Totodată, departamentul de Stat încurajează guvernul să pună în aplicare recomandările Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR).

Alegerile Parlamentare în R. Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului electoral mixt de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram