/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ 30 de mii de euro de la nuntă și salarii de la MAI și IGP! Averea lui Andrei Nastas, tizul lui Andrei Năstase în alegeri

missing
17 ianuarie 2019, ora 18:29

Candidatul independent la alegerile parlamentare Andrei Nastas, tizul candidatului blocului ACUM DA PAS Andrei Năstase, a inclus în declarația de avere salariile obținute de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și de la Inspectoratul General de Poliție (IGP) și banii obținuți la nuntă.

Astfel, potrivit declarației de avere, depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), Nastas a primit, în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018, 140 de mii de lei de la MAI și puțin peste 118 mii de lei de la IGP.

Totodată, Andrei Nastas a câștigat circa 184 de mii de lei salariu de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, aproape 87 de mii de lei, salariu de la Academia de Studii Economice a Moldovei, și 14,7 mii de lei, de la Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice al Academiei de Științe a Moldovei.

De asemenea, Andrei Nastas și soția lui au câștigat la nuntă 30 de mii de euro, 9500 de dolari și 126 de mii de lei. În același timp, soția lui, a câștigat în perioada sus-menționată 145 de mii de lei, salariu de la o companie vinicolă autohtonă.

Candidatul mai deține și o cotă parte dintr-un teren cu o suprafață de 0,063 ha, estimat la circa 347 de mii de lei, dobândit în anul 2017; cota parte într-o casă de locuit, în valoare de 1,5 milioane de lei, obținută în dar în anul 2017. În același timp, acesta mai deține și câte o cotă parte la două construcții nefinalizate, valoarea totală a cărora este de circa 90 de mii de lei.

Vezi și:

Andrei Năstase și tizul său Andrei Nastas, înregistrați în calitate de concurenți electorali pe circumscripția nr. 33

Andrei Năstase, despre contracandidatul său Andrei Nastas: „Este un fost polițist și consilier al unui ministru”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram