Partidul Democrat din Moldova (PDM) a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care sesizează autoritatea despre un video postat de Andrei Năstase, candidat la alegerile parlamentare  din partea blocului ACUM DA PAS, pe rețelele de socializare.

Contestația a fost depusă acum două zile. Democrații fac referire la un video postat de Năstase pe Facebook, pe 14 ianuarie.

„Prin intermediul acestei postări A. Năstase vine cu mai multe declarații electorale, dar în special adresează pe final un îndemn de a ieși la vot: «Vă îndemn să ieșiți masiv la vot pe 24 februarie 2019»”, este menționat în sesizarea PDM-ului la CEC.

Astfel, Vadim Moțarschi, reprezentantul PDM la CEC, solicită ca membrii Comisiei să ia act de sesizare și să-l sancționeze pe candidatul Andrei Năstase.

Tot acum două zile și reprezentanții blocului ACUM DA PAS au depus la Comisia Electorală Centrală o contestație prin care cer să fie anulată decizia de înregistrare a candidatului din partea Partidului Democrat Veaceslav Burlacu în circumscripția nr. 21, Criuleni. Contestatarii susțin că acest candidat ar fi adunat aproape o mie de semnături în 20 de ore cu doar trei colectori, ceea ce, potrivit lor, ar fi imposibil.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!