/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC, VIDEO/ PDM sesizează Comisia Electorală Centrală în privința unui video postat de Andrei Năstase pe Facebook

missing
17 ianuarie 2019, ora 10:32

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care sesizează autoritatea despre un video postat de Andrei Năstase, candidat la alegerile parlamentare  din partea blocului ACUM DA PAS, pe rețelele de socializare.

Contestația a fost depusă acum două zile. Democrații fac referire la un video postat de Năstase pe Facebook, pe 14 ianuarie.

„Prin intermediul acestei postări A. Năstase vine cu mai multe declarații electorale, dar în special adresează pe final un îndemn de a ieși la vot: «Vă îndemn să ieșiți masiv la vot pe 24 februarie 2019»”, este menționat în sesizarea PDM-ului la CEC.

Astfel, Vadim Moțarschi, reprezentantul PDM la CEC, solicită ca membrii Comisiei să ia act de sesizare și să-l sancționeze pe candidatul Andrei Năstase.

Tot acum două zile și reprezentanții blocului ACUM DA PAS au depus la Comisia Electorală Centrală o contestație prin care cer să fie anulată decizia de înregistrare a candidatului din partea Partidului Democrat Veaceslav Burlacu în circumscripția nr. 21, Criuleni. Contestatarii susțin că acest candidat ar fi adunat aproape o mie de semnături în 20 de ore cu doar trei colectori, ceea ce, potrivit lor, ar fi imposibil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram